Kérjük, forgassa el az eszközt
vagy váltson teljes képernyőre böngészőjében,
majd frissítse az oldalt!

Könyvesbolt

A kalotaszegi Madárleány - legendás kalandregény című könyv rendelési adatlapja

 • A kalotaszegi Magyargyerőmonostor középkori templomának napórája különös játékot űz a templomkertben megpihenő Katinkával: visszarepíti az időben és belecsöppen a templomépítés és a tatárjárás időszakába. Megelevenednek előtte a valós történelmi események és Kalotaszeg megannyi legendája is. Hősies harcok, szövődő és beteljesületlen szerelmek, építő és romboló szerzetesek – körülvéve a népi hiedelmekben megőrződött erdei lényekkel, sárkányokkal és boszorkányokkal. És mindez annak keretéül szolgál, hogy megtudhassuk, hogyan lesz a hírneves kalotaszegi nemesi 

  család lányából a gyerőmonostori templom falában megőrződött különös dombormű kígyókat szoptató, madártestű nőalakja, a Madárleány.

  Az erdélyi Kalotaszegen található Magyargyerőmonostor református lelkésze egyúttal e ma is nagyrészt magyarok által lakott táj, Kalotaszeg regényét alkotta meg. Főszereplője természetesen Magyargyerőmonostor, de nagyon hangsúlyosan jelenik meg a szintén pompás középkori templomát máig őrző „szomszédvár”, Magyarvalkó is. Feltűnik Bánffyhunyad és heti vására, Gyerővásárhely, Váralmás és Almás vára, 

  Gyalu várkastélya, a Magyarkiskapus mellett található piramishegyek, a kőfaragóiról ma is nevezetes Magyarvista kőbányája és persze minden magyar szeretett városa, a kincses Kolozsvár is.  

  Ajándék e regény tehát Kalotaszeg minden magyarjának, de azoknak is, akik ismerik és szeretik Erdély és azon belül Kalotaszeg világát és végül azoknak is, akik e világot még nem ismerik, mert e legendás kalandregény megszeretteti velük.

   

  Hover Zsolt A kalotaszegi Madárleány - legendás kalandregény

  Szerző: Hover Zsolt
  Cím: A kalotaszegi Madárleány - legendás kalandregény
  Kategória: Magyar irodalom

  ISBN szám: 978 615 5037 26 9
  Formátum: B5
  Kötés típusa: Kemény kötés
  Terjedelem: 144 oldal oldal
  Ár: 2990 Forint

  Megjegyzés:

  A kosárba téve: 0 db