Kérjük, forgassa el az eszközt
vagy váltson teljes képernyőre böngészőjében,
majd frissítse az oldalt!

Könyvesbolt

Ember küzdj és bízva bízzál! című könyv rendelési adatlapja

 •  

  Tekintse meg könyvünk bemutatójáról szóló rövid videót!

  Nincs ​az egész világirodalomban Madách Imre drámájához fogható mű, amelyik ilyen átfogó és egyetemes módon mutatná be az emberiség útját a bibliai ősidőktől kezdve a történelmi korokon keresztül az elképzelt, előrevetített jövőképig, s ezen keresztül a Teremtőnek azt a tervét, amelynek végrehajtását ránk, emberekre bízta. Az ember tragédiája nem csak Madách főműve, hanem egyszersmind a magyar és a világirodalom egyik kiemelkedő csúcsa, amit az is jelez, hogy eddig harminchat nyelvre fordították le. Sorsfordító kor, népek, nemzetek létét rengető idő terméke, mely levert forradalmak után született, keresve a választ az emberiség létének végső értelmét, célját firtató kérdésekre.

  Nem egyszerű színpadi előadásra szánt tragédia, hanem drámai költemény, versbe szedett filozófia, látomás és prófécia. Egyszerre megrendít és lesújt, fölemel és hitet ad. 
  A dráma elemzői, értelmezői és bírálói általában műfaji, történeti vagy filozófiai szempontból közelítik meg Az ember tragédiáját. Egy újabb nézőpontú vizsgálódás a csillagmítoszi keretben történő elemzés olyan mondanivaló-rétegeket, illetve a szerkezeti felépítésnek olyan sajátosságait mutatja meg, amilyenek más megközelítéssel nem tárulnak föl. De áttekinthetőbbé teszi a más művekkel való hasonlóságokat és különbségeket is.

   

  Pap Gábor - Szabó Gyula Ember küzdj és bízva bízzál!

  Szerző: Pap Gábor - Szabó Gyula
  Cím: Ember küzdj és bízva bízzál!
  Kategória: Magyar irodalom

  ISBN szám: 978-615-80352-6-2
  Formátum: A5
  Kötés típusa: Kemény kötés
  Terjedelem: 372 oldal
  Ár: 3700 Forint

  Megjegyzés:
  A könyv jelenleg nem kapható!

  A kosárba téve: 0 db