Kérjük, forgassa el az eszközt
vagy váltson teljes képernyőre böngészőjében,
majd frissítse az oldalt!

Könyvesbolt

Utazások Fellinivel című könyv rendelési adatlapja

 • Legalább 20-30 évet késett ez az írás, hiszen Fellini a Saty ricont 1969-ben, a Zenekari próbát tíz évvel később 79-ben, míg a Nők Városát rá egy évre 1980-ban rendezte, stílusszerű tehát az lett volna, ha a megfelelő helyen és időben reagálok a filmalkotásokra, hasonlóan a filmkritikusokhoz, filmesztétákhoz, a filmszakmában járatos művészeti írókhoz.

  Mentségemre legyen mondva, hogy pl. a Stayricon premierjén még az elemi iskola padjait koptattam, és Fellíniről még csak hírből sem hallottam. Gimnazista koromban is csak több éves késéssel jutottak el az akkori Jugoszláviába a kortárs film művészet remekei, tekintettel az akkori vasfüggönyök kultúrát "félig áteresztő" voltára, s nagy dolognak számított, hogy

  egyál talán bemutatták ezeket a filmremekeket. Csak jóval később kerültek kezembe Pap Gábor művészettörténész és Jankovics Marcell írásai, amelyekből azt a tanulságot vontam le magamnak, hogy nem csak "szívvel", de "józan ésszel" is dekódolhatók azok az üzenetek, amelyeket a mesék és a mítoszok hordoznak, ahhoz viszont, hogy meg tudjuk ma gya rázni ennek a mesei, mítoszi világnak a történéseit, el kell sajá títanunk azt a nyelvet, azt az analógiákra épülő archaikus, prae ologikus gondolkodást, amelyet a XX. század végének, a keresztény-zsidó kultúrán nevelkedett városi polgára Európában vagy Amerikában már régen elfelejtett. 

   

  Hagymás István Utazások Fellinivel

  Szerző: Hagymás István
  Cím: Utazások Fellinivel
  Kategória: Magyar irodalom

  ISBN szám: 963-00-9355-3
  Formátum: A5
  Kötés típusa: Puha kötés
  Terjedelem: 128 fekete-fehér oldal oldal
  Ár: 2000 Forint

  Megjegyzés:

  A kosárba téve: 0 db