Kérjük, forgassa el az eszközt
vagy váltson teljes képernyőre böngészőjében,
majd frissítse az oldalt!

Könyvesbolt

Jászok című könyv rendelési adatlapja

 • Milyen kérdésekre keres választ Horvát a Jászokban? Például arra, hogy vajon a mai jászok tekinthetők-e a régi jazigok utódainak? Hogy milyen nyelven beszéltek régen a jászok/jazigok?
  Hogy a Fekete-tenger honnan kapta a nevét? Hogy Jászvásárt miért hívták régen Forum Philistinorum-nak, azaz Filiszteusok Vásárának, és egyáltalán: mi köze a jászoknak a filiszteusokhoz?
  Hogy éltek-e pártusok Nyugat- és Észak-Európában, letve honnan ered Magdeburg régi Parthenopolis neve? Hogyan lehetett Odin (másképpen Wotan) a „törökök királya”? Hogy mi bizonyítja azt, hogy jász = íjász? és lehetett-e a görögöknél a nyilazó név a jászok népneve?

  Hogyan lehetséges az, hogy az iónok = jászok, és hogyan kerül Dósa Tamás szolnoki főispán Ióniába?
  Hogy van-e köze a régi somogyi Zics falunak és a Zichy-családnak az ókori zicchi néphez? Hogy az ókori szerzők Diász és Gáz nevei mögött nem jászok lappanganak-e? Mit jelent a pártus név
  és a barbarus elnevezés? Hogy mire tanítanak a krétai nyilazók?
  Hogy hívták régen a szászokat? Igaz-e, hogy Pannónia = Pán-Iónia? Mi köze a szláv Iván névnek a szkíta nyilazáshoz? Miért láthatunk a gázai pénzeken nyilazó Apollót vagy Diánát? Vajon Egyiptom régi héber Mitzraim és mai arab Masr nevében milyen népnév lappang? Hogyan küszködtek a különféle nyelveken írott

  krónikák a magyar név középső hangjával? Hogy vajon mi szakítja meg olyan gyakran a történetírás folyamatosságát? Mi volt a magyar nyelv két fő nyelvjárása? Melyik volt a világ legelső nemzete, és mi bizonyítja ezt? Hogyan nevezhették Nagy Sándort „jász királynak”? Kik voltak valójában a hellének?

  Horváth István Jászok

  Szerző: Horváth István
  Cím: Jászok
  Kategória: Őstörténet

  ISBN szám: 123467
  Formátum: A5
  Kötés típusa: Puha kötés
  Terjedelem: 212 oldal
  Ár: 3200 Forint

  Megjegyzés:

  A kosárba téve: 0 db