ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Várjuk szeretettel rendezvényeinkre!

Kirándulások

Különleges egyiptom!

Időpont: 2023. szeptember 15-23
9 nap/ 8 éj

Kik építették a piramisokat? Földönkívüli istenek voltak-e a fáraók? Tényleg fekete volt Kleopátra? Rengeteg kérdés merül fel az ókori Egyiptommal kapcsolatban, amelyekre a tudomány és az alternatív kutatók évszázadok óta keresik a válaszokat. Idén is olyan utat állítottunk össze a rejtélyek iránt érdeklődőknek, amelyben minden kérdésre igyekszünk választ adni szakavatott vezetőink segítségével. A legnagyobb újdonság idén, hogy a botránnyá vált Kleopátrás filmsorozat apropóján (fekete nő volt?) elmegyünk a Nagy Sándor alapította metropoliszba, Alexandriába is, ahol fellebbentjük Kleopátra "fátylát", és fényt derítünk a botrányos állításokra is. Természetesen nem maradnak el a legnagyobb nevezetességek sem, piramisok, templomok, fáraó sírok, ahogy a részletes programban olvasható. Így például elmegyünk a világhírű Abydos templomába, ahol megfejtjük az évszázados rejtélyt, miszerint léteztek-e az ókorban mai modern eszközök, fegyverek...

Az út minden napján tucatnyi titok, kaland, máshol meg nem tapasztalható élmény várja azokat, akik velünk tartanak szeptemberben!
 

Elhelyezés:  Két ágyas szobákban. Kairó: ( 4 éj ) Oasis Hotel Pyramids 4* Luxor: ( 4 éj ) Aracan Eatabe 4*

Ellátás Szállodákban félpanzió / programok során ebéd

Utazás  Az Egyptair menetrend szerinti járataival BUD/CAI - CAI/LXR és LXR/CAI/BUD útvonalon,
Transzferek: légkondicionált busszal
Magyar nyelvű idegenvezetés

PROGRAM:

1. nap, péntek: Elutazás Budapestről Kairóba az Egyptair menetrend szerinti repülőjáratával. A vízum ügyintézés a kairói repülőtéren majd transzfer a szállodába, ahol a szobák elfoglalását követően vacsora.

2. nap, szombat: A reggeli után, Gízai Piramisok, Hafré fáraó Völgytemploma, illetve Egyiptom legismertebb jelképe a Szfinx megtekintése. Igény szerint különdíj ellenében lehetőség nyílik az adott naptól
függően valamelyik piramis belülről történő megtekintésére is. Ebéd után az Egyiptomi Civilizációk Múzeumának meglátogatása.  Vacsora.

3. nap, vasárnap: Reggeli után kirándulás Memphiszbe az ősi fővárosba és Szakkarába a híre nekropoliszba. Itt megtekintjük Dzsószer piramisát, Kagemni festett masztabáját és látogatást teszünk Ptah isten szent állatainak, a hatalmas Ápisz-bikáknak temetkezési helyénél, a Szerapeumba. Vacsora a kairói szállodában.

4. nap, hétfő: Reggeli után kirándulás Alexandriába. A Qaitbai erőd (kívüről), a római színház, Pompeius oszlopai, Khom El Shukafa katakombái megtekintése. Vacsora a kairói szállodában.

5. nap, kedd: Reggeli elfogyasztása a szállodában, majd kirándulás a dahsúri piramismezőre. Elsőként Sznofru fáraó Vörös piramisát tekintjük meg. Időnktől függően akár belűlről is! Ezután a Tört piramis következik, majd Sznofru édesapjának Huni fáraó Meidumi ál-piramisához látogatunk. Kora esti órákban transzfer a kairói reptérre és utazás Luxorba. Vacsora a luxori szállodában.

6. nap, szerda: A reggeli után luxori városnézés. III. Amenhotep fáraó gigászi, zenélő szobrait a Memnon kolosszusokat nézzük meg, Innen Hatsepszut temploma a következő úticélunk, majd a Királyok völgye (3 sír) különdíj ellenében Tutankhamon fáraó sírja. Ebéd után a luxori templomot látogatjuk meg. Vacsora a luxori szállodában

7. nap, csütörtök: Kora reggeli indulással Abydos templomának – I Szeti fáraó –, majd  a híre denderai zodiákus(ok) meglátogatása Isis és Hathor istennők templomában. Itt felfedezhetjük az ókori villanykörte készítés ősi receptjét... Visszaérkezünk Luxorba és a nap lezárásaként a karnaki templomot látogatjuk meg. Vacsora a luxori szállodában

8.nap, péntek: Reggeli után indulás először Esznába, ahol Khnum isten templomát fedezzük fel, majd innen tovább utazunk Edfuba Hórusz templomának megtekintésére, és visszatérve luxorba III. Ramszesz halotti templomát nézzük meg, melyet az egyszerű túristák Habu citynek hívnak, de mi már tudjuk, hogy az igazi neve: Medinet Habu. Ezután vár minket II. Ramszesz temploma, a  Ramesszeum. Vacsora a luxori szállodában.

9. nap, szombat: Az Egyptair menetrendjétől függően kapják meg utasaink a reggelijüket (helyben fogyasztás vagy elvihető reggeli csomag), transzfer a luxori repülőtérre, majd hazautazás az Egyptair menetrend szerinti járatával Budapestre, kairói átszállással.

A túra vezetője:

Aradi Lajos

kutató

Az ár tartalmazza: (az árért hívja a +36 1 630-9043-as telefonszámot!) Nemzetközi repülőjegyeket (BUD/CAI -CAI/LXR és LXR/CAI/BUD), a szállásokat, a program szerinti ellátást, transzfereket légkondícionált autóbusszal, a leírás szerinti programokat, a programokhoz tartozó belépőjegyeket, asszisztenciát és idegenvezetést, szervízdíjat, a helyi adókat és repülőtéri illetékeket.

Az árak nem tartalmazzák: A vízumot, melynek ára 25$/fő és az Egyiptomba érkezéskor fizetendő, illetve az egyénileg köthető utasbiztosítás árát.

Jelentkezés és további információ:  +36 1 630-9043
 


Renderelési idő: 0.042595148086548 másodperc.