ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Várjuk szeretettel rendezvényeinkre!

Táborok

KÖZHÍRRÉ TÉTETIK!

Az Úr 1457. esztendejében, (jelen időszámítás szerint 2023-ban) Magyarország uralkodó nélkül maradt.

A Koronázó Tanács és az ország nádora – Guthi Ország Mihály – döntésének értelmében napközis tábort írunk ki a fiatalság körében, hogy az uralkodásra való alkalmatosságukat felmérjük.

Feltételek:
1. 6-14 éves kor
2. Hazaszeretet
3. Bátorság

A tábor időtartama: 2023. július 26-30.

A tábor programjai:


Hétfő: Ismerkedés a Hunyadiak korával. A helyes (korabeli) beszéd elsajátítása. Ettől az időtől kezdve a tábor teljes időtartama alatt csak ilyen szóhasználattal beszélünk. Hunyadi János élete, Hunyadi Mátyás születésének körülményei, ifjúkora. Király választás a Két Hollós jegén. Tisztségviselők (nádor, hadfiak, hadleányok, udvarhölgyek, püspökök és főpapok) kinevezése, majd ezek ruházatának, eszközeinek elkészítése. Reggeli, ebéd, vacsora (hozott anyagból), majd 18 óra után, nyugovóra térés otthonaikba.

Kedd: Megvédjük az országot! Háborúra készülünk... A török kutya megtámadta az országot. Rabolják, kínozzák szeretteinket, viszik az ország vagyonát! Kinizsi Pál, Toldi Miklós utódait keressük... Hadjáratok eseményei. Az eseményeket krónikákba írjuk, és ezekhez szemet gyönyörködtető iníciálékat készítünk. Legendákat hallgatunk régi emberektől... (Szántai Lajos)

Szerda: Bepillantunk az udvari életbe. Mit ettek az udvari lakomák alkalmával? Elkészítünk néhány valódi királyi ételt és a végén nagy lakomát csapunk. A királyi menüett elsajátítása, korabeli zenékkel, hangszerekkel.

Csütörtök: Megismerkedünk a magyarok hitével, Vitéz János esztergomi püspök életével, tudományos munkásságával. Feltekintünk az égre, megtanuljuk a csillagok neveit, tulajdonságait és megjósoljuk hazánk jövőjét.

Péntek: Mesét, legendát készítünk Mátyásról, az igazságosról és néhány régi elbeszélést meghallgatunk a krónikástól. Később meg is beszéljük ezek jelentését és az ország sorsára való hatását. Meghalt a király... Milyen volt a király temetése? Kik vettek rajta részt? Milyen volt a szertartás? Eltemetjük királyunkat, a tisztségviselők, udvaroncok, papok lemondanak hatalmukról és együtt gyászoljuk az utolsó magyar királyt...


A tábor költségei: Mivel Magyarország ebben az időben Európa leggazdagabb országa volt, így a kincstár fedezi a tábor költségeit.

A tábori étkezést (a lakoma kivételével) mindenki saját batyujából ejti meg.

A tábor helyszíne: Két Hollós könyvesbolt (Bp. 1081 Kenyérmező u. 3/a)


A táborba való érkezés időpontja: mindennap reggel 8 óra.

A táborból való elvonulás időpontja: mindennap 17 óra után.

Szerettel várják a gyerkőcöket a tábor udvaroncai: SAYTI KRISZTINA, udvarhölgy, SZABÓ EDIT, udvarhölgy, ARADI LAJOS pohárnok, SZÁNTAI LAJOS, ország bán, KARAKAS ZOLTÁN udvari muzsikus, SÁROSI ZOLTÁN udvaribolond.

JELENTKEZÉS ÉS TOVÁBBI INFORMÁCIÓ: +36 1 630-9043

Helyszín: Két Hollós könyvesbolt (Bp. 1081 Kenyérmező u. 3/a)


Renderelési idő: 0.030546903610229 másodperc.