Hirdetőtábla

MA ESTE ÚJRA A KÉT HOLLÓSBAN! Folytatódik az identitás-képzéssel egybe kötött hájogtalanítás!

BORVENDÉG ZSUZSANNA a Kádár-rendszer egy olyan oldalát mutatja be, amelyről eddig keveset hallhattunk: megismerhetjük belőle Kelet és Nyugat cinkos és sokszor cinikus együttműködését, filmbe illő epizódok elevenednek meg előttünk a titkosszolgálatok külkereskedelemre való ráépüléséről és az így végrehajtott akcióikról, s figyelemmel kísérhetjük egy olyan gazdasági-pénzügyi hálózat kiépülését, amelynek tevékenysége az ország gazdasági teljesítőképességét is befolyásolta.

BORVENDÉG ZSUZSANNA könyvei ezen az estén nagy kedvezménnyel kaphatók a könyvesboltban!

Kezdési időpont: 2021. október 28. csütörtök, 18 óra

Helyszín: Két Hollós könyvesbolt (Bp. 1081 Kenyérmező u. 3/a, telefon: +36 1 630-9043)

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!


KÖVETKEZŐ PROGRAMJAINK ÉLŐBEN A KÉT HOLLÓSBAN ÉS ONLINE:

MINDENKIT SZERETETTEL HÍVUNK ÉS VÁRUNK!


HÁT ELMENTÉL TE IS... (Búcsú Dénes János szabadságharcostól)

Múlt héten kaptam a hírt, hogy Jancsi bácsi nincs többé. Pedig ő mindig velünk volt. Szerencsés vagyok, hogy ismerhettem, és jónéhány órát tölthettem vele a bolt foteljaiban üldögélve, hallgatva a történelmet az ő szájából. Azt a történelmet, amelyet ki tudna hitelesebben elmondani, mint az, aki át is élte?

Aztán egyszer eljutottam – majd később többször is – a házába, ahol Ilonka nénivel élete párjával éldegélt. Éppen tavasz volt... Leültünk a konyhában beszélgetni.

Nem volt ez valódi beszélgetés, mert Jancsi bácsi ha belekezdett, sosem hagyott szóhoz jutni senkit... De ez így is volt rendjén. A gyereknek tudnia kell hol a helye a családi hierarchiában... Mesélt 1956-ról, amiben ő a Munkás Tanácsok egyik vezetője volt és amelyben Tutsek vérbírótól 15 évet kapott... De mesélt 2006 októberéről, majd egy adott pillanatban felhúzta ingét és rámutatott a legújabb sebére:

– Nézd! Meglőttek! Érted? 2006-ban meglőttek! A forradalom 50. évfordulóján meglőttek!

Éreztem, hogy nem a sebe fáj, hanem a lelke...

– Látod? Ezek a pribékek mindenre képesek!

Elmesélte, hogy amikor az események zajlottak, ő ott volt a közepében mindennek. Egy darabig erőt adott a körülötte állóknak, majd arra gondolt elmegy segítségért. Hová is mehetett volna, mint a Magyarok Világszövetsége székházába? Ám amikor odaért döbbenten látta, hogy tanácskozik a vezetés, és éppen arról esik szó mit is kéne tenni ebben a helyzetben? Jancsi bácsi amikor látta ezt, hogy csak szájtépés folyik a tanácskozáson, felállt és rárivallt a jelenlévőkre:

– Kint az utcán lőnek ránk, ti meg itt tanácskoztok? Nem szégyellitek magatokat? Azonnal álljatok fel és gyertek velem harcolni!

Amikor látta hogy senki nem mozdul, visszarohant az övéi közé "harcolni"...

Több mint hetven évesen kibújt belőle a forradalmár, a hazájáért tenni akaró és akár élte meghalni is kész igazi hős. Ilyen volt Dénes János...

Meg olyan, hogyha találkoztunk – egy időben ez elég sűrűn volt – mindig kedves fiamnak nevezett és mindig volt egy-két atyai tanácsa az élethez.

Még előadásokra is járt hozzánk! Ilyenkor mindig Ilonka nénivel jött. Leültek az első sorba és csendben végig hallgatták Szántai Lajost.

Az egyik előadás végén kifelé menet odalépett hozzám Jancsi bácsi:

– Jól látja a dolgokat ez a Lali gyerek. Nem véletlenül a keresztfiam. Büszke vagyok rá!

János bácsi! Mindent köszönünk! Az életed, az elhivatottságod, a tenni akarásod és azt, hogy voltál nekünk! A szívem most gyászol, de tudom, hogy te odafönn már harcolsz... értünk...


Minden, amit tudni akartál...

November 27-28-án újra kezdjük!

Egy olyan tudás, amit valóban tudsz használni. A tanfolyamon az EGÉSZ-ség a tét. Aradi Lajos az alapoktól tanítja meg, azokat a gyógyító praktikákat ami hagyományainkból, és műveltségünkből fakad. A sorozat most indul.

Helyszín, további információ, jelentkezés: Két Hollós könyvesbolt, 1081. Budapest, Kenyérmező u. 3/a

Telefon: 06-1-630-9043

MINDEN MAGYAR CSALÁDBAN EGY VALAKINEK, EZT TUDNIA KELL!

LEGYÉL EZ MOST TE!


TUDOM, HOGY NEM SZERETSZ OLVASNI...

De ezekből a könyvekből 3-3 példányunk van. Ha érdekel hívj minket – +36 1 630-9043 –, vagy írj a kethollos@kethollos.hu e-mailcímre.

BOGÁR LÁSZLÓ könyve dedikálva lehet a tiéd!


OLVASNI MENŐ!

Ezek a könyvek a hiteles források múltunk egy szeletének megértéséhez. Van közöttük nem egy olyan, melyet 150 éve nem adtak ki, illetve olyan is, amelyeket – bár tudta a hivatalos tudomány, hogy mi van bennük – csak és kizárólag egy szűk réteg számára tették elérhetővé. DE AZ IGAZSÁG MINDIG KIDERÜL!

Kaphatók a Két Hollós könyvesboltban (Bp. Kenyérmező u. 3/a. telefon: +36 1 630-9043)

Rendelhetők: KATT IDE!

VIGYÁZAT! A KÖNYVEK OLVASÁSA GONDOLKODÁST OKOZ!


TÖRTÉNELMI UTAZÁS A MURAKÖZBE ÉS MÉG AZON IS TÚL

Időpont: 2021. november 20-21.

Útvonal: Budapest–Zágráb–Lepoglava–Csáktornya–Bp

Program:

1. nap: A kora reggeli órákban indulva Zágrábnak veszsük az irányt. Itt a Nagyboldogasszony székesegyházat nézzük meg. A zágrábi egyházmegyét Szent László királyunk alapította. Ha szerencsénk van, a kincstárában őrzött palástját is megnézhetjük nagy királyunknak. Csak úgy mint Szent István fejereklye-tartóját, illetve egy nagyon titkos kincset... Este a szállás elfoglalása, majd vacsora.

2. nap: Reggeli, majd irány LEPOGLAVA. Itt őrzik Korvin János és fiának sírját. Nem olyan régen a Magyarságkutató Intézet régészei jártak itt és vettek DNS-mintát tőlük, Hunyadi Mátyás királyunk székesfehérvári beazonosításához. Corvin János a lepoglavai pálos-templomot választotta nyughelyéül, majd fiát Corvin Kristófot is ide temették. Corvin János özvegye Frangepán Beatrix férje és fia lelki üdvéért a pálosokat adományokkal és birtokokkal gazdagította. A város zászlajában a cipót hozó holló a pálosok évszázados jelenlétére utal.

Lepoglavából CSÁKTORNYA vesszük útunkat, ahol a Zrínyiek ősi fészkét és a benne lévő kiváló múzeumot fogjuk megtekinteni. Itt írta Zrínyi Miklós költő a Szigeti veszedelmet és itt is hunyt el 1664. november 18-án egy vadkanvadászat közben kapott halálos sebe miatt máig tisztázatlan körülmények között. Itt szervezte haláláig a Habsburgok illetve törökök elleni felkelést. Öccse Zrínyi Péter folytatta a vasvári békével elégedetlen főurak mozgalmát és innen ment 1671-ben Bécsbe, hogy tisztázza magát. Távollétében Spankau császári tábornok a várost feldúlta, családját fogságba ejtette. Zrínyi Miklós özvegyét elüldözték, I. Lipót parancsára fiát Zrínyi Ádámot szigorú őrizet mellett Prágában nevelték. Ennek ellenére nem hasonlott meg, a török elleni harcban esett el Zalánkeménél 1691. augusztus 19-én huszonkilenc éves korában. A császári udvar minden vagyonát elkobozta. Ha időnk engedi útunk egy gyönyörű kápolnához vezet majd innen. De hogy miért fontos része történelmünknek ez a kápolna, az maradjon egyelőre titok... Hazatérés a késő esti órákban.

A túra vezetője:

Aradi Lajos kutató

Utazás: kényelmes busszal

Szállás: 4 csillagos szállodában, két ágyas szobákban félpanziós ellátással (reggeli, vacsora)

Az utazás ára: 45 000 Ft/fő + az esetleges belépők

Jelentkezés és további információ: Két Hollós könyvesbolt (Bp. 1081 Kenyérmező u. 3/a.) telefon: +36 1630-9043, e-mail: kethollos@kethollos.hu


Történelmi képek a nagyvilágból

Ebben a rovatunkban időről időre érdekes képeket teszünk közzé, melyek talán érdeklődésre tarthatnak számot. Terveink szerint hetente 3-4 új kép kerül fel ide.

1975. augusztus 19. Tüzet kérve behajol a keletnémet rendszámú Trabant személygépkocsi ablakán egy kutyájával sétáló gulyás a Hortobágyon, a hídi vásár közelében. MTI Fotó: Balogh P. László

1967. október 11. Gulyások a Hortobágyon. MTI Fotó: Lajos György 

Több látványos eseménnyel ünnepelte Szent István király halálának 900. évfordulóját Magyarország – csúcspontja, az Eucharisztikus világkongresszus - éppen ma 80 éve - 1938. május 25-én kezdődött. Ott volt két későbbi pápa, érkeztek a vendégek a legtávolabbi földrészekről is, az osztrák és a német főpapok viszont nem jöttek el. 

Érdemes ide minden nap visszatérni, mert sűrűn fogjuk cserélgetni az itt látható képeket!


Renderelési idő: 0.020772933959961 másodperc.