ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Kelta nyomok Briton-földön

SZÁNTAI LAJOS vezetésével

Stonehenge, virrasztás az őszi napéjegyelőségkor, a galstonbury zodiákus, a cherhill-i fehérló, az Avebury óriás kövek, a Cern Abbas-i Nazca-ábrák, a Sanctuary megfejtett rejtélye, a Sillbury Hill piramisa, Góg és Magóg fája, a Standon Drew-i megalitikus rendszer, egy újabb fehérló Uffingtonban, a Rosslyn-kápolna rejtélye, a Loch Ness-i tó szörnye. Midez egyetlen utazáson belül láthatod, megtapasztalhatod. És persze sok-sok látnivaló Angliától Skóciáig. A magyarázatokat pedig Szántai Lajostól hallhatod...
 

JELENTKEZÉS: +36 1 630-9043

 További információkért KATT IDE!


 

VIDEÓKÖLCSÖNZŐNKBEN TALÁLHATÓ ÚJ VIDEÓK:

Az itt található videókat sehol máshol nem lehet megtalálni az interneten.

ARADI LAJOS  új sorozatának első része, „Gyógyítások és varázslások a szent iratokban” címmel is megtalálható itt.

Már megtalálható BORN GERGELY legutolsó előadásának teljes felvétele.

Nálunk mindig sokkal szabadabban beszél, mint máshol. BOGÁR LÁSZLÓ legutóbbi kiscsoportos foglalkozása már VIDEÓKÖLCSÖNZŐ rovatunkban!

MOLNÁR V. JÓZSEF egy régi előadása is megtekinthető itt, Indulj haza felé! címmel

SZÁNTAI LAJOS, legújabb előadássorozatának első része is felkerült!

És még sok-sok régebbi előadás is közöttük az idei összes PAP GÁBOR előadás is!

HASZNOS IDŐTÖLTÉST ÉS JÓ TANULÁST KÍVÁNUNK!


Különleges egyiptom!

Időpont: 2023. szeptember 15-23
9 nap/ 8 éj

Kik építették a piramisokat? Földönkívüli istenek voltak-e a fáraók? Tényleg fekete volt Kleopátra? Rengeteg kérdés merül fel az ókori Egyiptommal kapcsolatban, amelyekre a tudomány és az alternatív kutatók évszázadok óta keresik a válaszokat. Idén is olyan utat állítottunk össze a rejtélyek iránt érdeklődőknek, amelyben minden kérdésre igyekszünk választ adni szakavatott vezetőink segítségével. A legnagyobb újdonság idén, hogy a botránnyá vált Kleopátrás filmsorozat apropóján (fekete nő volt?) elmegyünk a Nagy Sándor alapította metropoliszba, Alexandriába is, ahol fellebbentjük Kleopátra "fátylát", és fényt derítünk a botrányos állításokra is. Természetesen nem maradnak el a legnagyobb nevezetességek sem, piramisok, templomok, fáraó sírok, ahogy a részletes programban olvasható. Így például elmegyünk a világhírű Abydos templomába, ahol megfejtjük az évszázados rejtélyt, miszerint léteztek-e az ókorban mai modern eszközök, fegyverek...

Az út minden napján tucatnyi titok, kaland, máshol meg nem tapasztalható élmény várja azokat, akik velünk tartanak szeptemberben!
 

Elhelyezés:  Két ágyas szobákban. Kairó: ( 4 éj ) Oasis Hotel Pyramids 4* Luxor: ( 4 éj ) Aracan Eatabe 4*

Ellátás Szállodákban félpanzió / programok során ebéd

Utazás  Az Egyptair menetrend szerinti járataival BUD/CAI - CAI/LXR és LXR/CAI/BUD útvonalon,
Transzferek: légkondicionált busszal
Magyar nyelvű idegenvezetés

PROGRAM:

1. nap, péntek: Elutazás Budapestről Kairóba az Egyptair menetrend szerinti repülőjáratával. A vízum ügyintézés a kairói repülőtéren majd transzfer a szállodába, ahol a szobák elfoglalását követően vacsora.

2. nap, szombat: A reggeli után, Gízai Piramisok, Hafré fáraó Völgytemploma, illetve Egyiptom legismertebb jelképe a Szfinx megtekintése. Igény szerint különdíj ellenében lehetőség nyílik az adott naptól
függően valamelyik piramis belülről történő megtekintésére is. Ebéd után az Egyiptomi Civilizációk Múzeumának meglátogatása.  Vacsora.

3. nap, vasárnap: Reggeli után kirándulás Memphiszbe az ősi fővárosba és Szakkarába a híre nekropoliszba. Itt megtekintjük Dzsószer piramisát, Kagemni festett masztabáját és látogatást teszünk Ptah isten szent állatainak, a hatalmas Ápisz-bikáknak temetkezési helyénél, a Szerapeumba. Vacsora a kairói szállodában.

4. nap, hétfő: Reggeli után kirándulás Alexandriába. A Qaitbai erőd (kívüről), a római színház, Pompeius oszlopai, Khom El Shukafa katakombái megtekintése. Vacsora a kairói szállodában.

5. nap, kedd: Reggeli elfogyasztása a szállodában, majd kirándulás a dahsúri piramismezőre. Elsőként Sznofru fáraó Vörös piramisát tekintjük meg. Időnktől függően akár belűlről is! Ezután a Tört piramis következik, majd Sznofru édesapjának Huni fáraó Meidumi ál-piramisához látogatunk. Kora esti órákban transzfer a kairói reptérre és utazás Luxorba. Vacsora a luxori szállodában.

6. nap, szerda: A reggeli után luxori városnézés. III. Amenhotep fáraó gigászi, zenélő szobrait a Memnon kolosszusokat nézzük meg, Innen Hatsepszut temploma a következő úticélunk, majd a Királyok völgye (3 sír) különdíj ellenében Tutankhamon fáraó sírja. Ebéd után a luxori templomot látogatjuk meg. Vacsora a luxori szállodában

7. nap, csütörtök: Kora reggeli indulással Abydos templomának – I Szeti fáraó –, majd  a híre denderai zodiákus(ok) meglátogatása Isis és Hathor istennők templomában. Itt felfedezhetjük az ókori villanykörte készítés ősi receptjét... Visszaérkezünk Luxorba és a nap lezárásaként a karnaki templomot látogatjuk meg. Vacsora a luxori szállodában

8.nap, péntek: Reggeli után indulás először Esznába, ahol Khnum isten templomát fedezzük fel, majd innen tovább utazunk Edfuba Hórusz templomának megtekintésére, és visszatérve luxorba III. Ramszesz halotti templomát nézzük meg, melyet az egyszerű túristák Habu citynek hívnak, de mi már tudjuk, hogy az igazi neve: Medinet Habu. Ezután vár minket II. Ramszesz temploma, a  Ramesszeum. Vacsora a luxori szállodában.

9. nap, szombat: Az Egyptair menetrendjétől függően kapják meg utasaink a reggelijüket (helyben fogyasztás vagy elvihető reggeli csomag), transzfer a luxori repülőtérre, majd hazautazás az Egyptair menetrend szerinti járatával Budapestre, kairói átszállással.

A túra vezetője:

Aradi Lajos

kutató

Az ár tartalmazza: (az árért hívja a +36 1 630-9043-as telefonszámot!) Nemzetközi repülőjegyeket (BUD/CAI -CAI/LXR és LXR/CAI/BUD), a szállásokat, a program szerinti ellátást, transzfereket légkondícionált autóbusszal, a leírás szerinti programokat, a programokhoz tartozó belépőjegyeket, asszisztenciát és idegenvezetést, szervízdíjat, a helyi adókat és repülőtéri illetékeket.

Az árak nem tartalmazzák: A vízumot, melynek ára 25$/fő és az Egyiptomba érkezéskor fizetendő, illetve az egyénileg köthető utasbiztosítás árát.

Jelentkezés és további információ:  +36 1 630-9043


Megjelent!!!

Máshol eddig még nem olvasott tanulmányok. A magyar őstörténet legújabb kutatási eredményei. Forrásanyagok teljes egészében!

22 éve a nemzetben gondolkodók szolgálatában!


Közhírré tétetik!

Az Úr 1457. esztendejében, (jelen időszámítás szerint 2023-ban) Magyarország uralkodó nélkül maradt.

A Koronázó Tanács és az ország nádora – Guthi Ország Mihály – döntésének értelmében napközis tábort írunk ki a fiatalság körében, hogy az uralkodásra való alkalmatosságukat felmérjük.

Feltételek:
1. 6-14 éves kor
2. Hazaszeretet
3. Fiúknál: bátorság, Leányoknál: kecsesség

A tábor időtartama: 2023. július 26-30.

A tábor programjai:

Hétfő: Ismerkedés a Hunyadiak korával. A helyes (korabeli) beszéd elsajátítása. Ettől az időtől kezdve a tábor teljes időtartama alatt csak ilyen szóhasználattal beszélünk. Hunyadi János élete, Hunyadi Mátyás születésének körülményei, ifjúkora. Király választás a Két Hollós jegén. Tisztségviselők (nádor, hadfiak, hadleányok, udvarhölgyek, püspökök és főpapok) kinevezése, majd ezek ruházatának, eszközeinek elkészítése. Reggeli, ebéd, vacsora (hozott anyagból), majd 18 óra után, nyugovóra térés otthonaikba.

Kedd: Megvédjük az országot! Háborúra készülünk... A török kutya megtámadta az országot. Rabolják, kínozzák szeretteinket, viszik az ország vagyonát! Kinizsi Pál, Toldi Miklós utódait keressük... Hadjáratok eseményei. Az eseményeket krónikákba írjuk, és ezekhez szemet gyönyörködtető iníciálékat készítünk. Legendákat hallgatunk régi emberektől... (Szántai Lajos)

Szerda: Bepillantunk az udvari életbe. Mit ettek az udvari lakomák alkalmával? Elkészítünk néhány valódi királyi ételt és a végén nagy lakomát csapunk. A királyi menüett elsajátítása, korabeli zenékkel, hangszerekkel.

Csütörtök: Megismerkedünk a magyarok hitével, Vitéz János esztergomi püspök életével, tudományos munkásságával. Feltekintünk az égre, megtanuljuk a csillagok neveit, tulajdonságait és megjósoljuk hazánk jövőjét.

Péntek: Mesét, legendát készítünk Mátyásról, az igazságosról és néhány régi elbeszélést meghallgatunk a krónikástól. Később meg is beszéljük ezek jelentését és az ország sorsára való hatását. Meghalt a király... Milyen volt a király temetése? Kik vettek rajta részt? Milyen volt a szertartás? Eltemetjük királyunkat, a tisztségviselők, udvaroncok, papok lemondanak hatalmukról és együtt gyászoljuk az utolsó magyar királyt...


A tábor költségei: Mivel Magyarország ebben az időben Európa leggazdagabb országa volt, így a kincstár fedezi a tábor költségeit.

A tábori étkezést (a lakoma kivételével) mindenki saját batyujából ejti meg.

A tábor helyszíne: Két Hollós könyvesbolt (Bp. 1081 Kenyérmező u. 3/a)

A táborba való érkezés időpontja: mindennap reggel 8 óra.

A táborból való elvonulás időpontja: mindennap 17 óra után.

Szerettel várják a gyerkőcöket a tábor udvaroncai: SAYTI KRISZTINA, udvarhölgy, SZABÓ EDIT, udvarhölgy, ARADI LAJOS pohárnok, SZÁNTAI LAJOS, ország bán, KARAKAS ZOLTÁN udvari muzsikus, SÁROSI ZOLTÁN udvaribolond.

Jelentkezés és további információ: +36 1 630-9043


KÖSZÖNJÜK SZÉPEN...

... ha úgy döntesz, hogy nekünk adományozod adód 1%-át. Eddig is sokat segített, ezután is sokat fog, a szerves műveltség tovább éltetésében. Ebből a pénzből szervezzük minden évben ingyenes gyerektáborunkat, illetve támogatjuk előadóinkat, akik a beszűkült lehetőségek ellenére nagy lélekkel teszik továbbra is dolgukat.

Adószámunk: 18731662113

Szerves Műveltség Alapítvány

KÖSZÖNJÜK TÁMOGATÁSODAT!


Renderelési idő: 0.033792972564697 másodperc.