Kérjük, forgassa el az eszközt
vagy váltson teljes képernyőre böngészőjében,
majd frissítse az oldalt!

Könyvesbolt

A Szent Korona-szertartás radiesztéziai vonatkozásai című könyv rendelési adatlapja

 •  

  Tekintse meg könyvünk bemutatójáról szóló rövid videót!

   

  „A világtörténelem mindeddig utolsó katolikus királykoronázása, IV. Károly magyar király koronázásától számított századik év alkalmából, a mohácsi csata négyszázkilencvenedik évfordulóján, 2016. augusztus 29-én Szent Korona szertartásra került sor. Az esemény helyszíne Sárosi Zoltán és Lajtai Péter szervezők felkérése nyomán Rózsa Péter biogazda birtokán, Hortobágy-Vókonya pusztán, az egy évvel korábban fölszentelt, Makoldi Sándor festőművész útmutatásai alapján megépült Pásztorszentély környezete volt. A szertartást Szántai Lajos műveltségkutató vezette…

  A Szent Korona szertartás a nemzet koronázását jelképezi. Erre a magyar közjogi hagyományok adnak lehetőséget, hiszen abban Szent Koronánk személy feletti élő minőségként, minden jog egyedüli forrásaként van jelen, és testét a nemzet és a király együttesen alkotja….

  A Szent Korona szertartás életre hívója Pap Gábor művészettörténész. A szertartást első alkalommal 1980-ban Budapesten rendezték meg, majd azt követően különböző helyszíneken, több alkalommal megismételték. Műfaját tekintve a keresztény hagyományokban gyökerező betlehemezéshez, regöléshez, illetve passiójátékokhoz hasonlítható, amely átadja az Evangéliumok üzenetét a magyar népnek és az egész világnak a Szent Korona zománcképein található apostolok, arkangyalok, és szentek újtestamentumi idézetekkel történő megszólaltatásával.”

  Amikor a szervezőktől felkérést kaptuk arra, hogy a Szent Korona szertartással kapcsolatban radiesztéziai felmérést végezzünk, először nem igazán tudtuk, miként is fogjunk hozzá. Az elmúlt években elsősorban templomok radiesztéziai felmérésében szereztük gyakorlatot, de ebben az esetben nem erről volt szó. A felkérés valahogy úgy hangzott, hogy próbáljuk meg felmérni a Szent Korona szertartás hatását, tehát azt, hogy történik-e valamiféle – radiesztéziai módszerekkel mérhető – változás a szertartás során. Merthogy az elmúlt huszonöt évben több alkalommal is sor került Szent Korona szertartásra, és jó lenne visszajelzést kapni arról, hogy van-e bármilyen eredménye ezeknek a szertartásoknak.

  A Szent Korona szertartás tehát a szervezők szándékai szerint – király hiányában – a nemzet koronázását jelképezi. Ezért azt gondoltuk, hogy a radiesztéziai felméréssel a szervezők végül is arra a kérdésre szeretnének választ kapni, hogy a szertartásnak lehet-e hatása a magyar nemzetre, tehát sikerülhet-e a nemzet koronázása. Be kell vallanunk, kétkedéssel fogadtuk azt a feltételezést, hogy a Szent Korona szertartásoknak ilyen rövid idő alatt tapasztalható lenne bármiféle hatása. A Szent Korona szertartások harmincnyolc évvel ezelőtt kezdődtek, ami az ember életében ugyan hosszú időnek tekinthető, de a nemzeti lét időszámításában ez bizonyára csak egy rövidke epizód. Ezért úgy képzeltük, hogy egy ilyen szertartásnak esetleg csak generációk múlva lehet a nemzet életében érzékelhető hatása.

  Nos, fogalmunk sem volt arról, hogy ezt a bizonyos hosszú távú hatást hogyan is mérhetnénk meg. Aztán megkíséreltük onnan megközelíteni a kérdést, hogy mi az, amit meg tudunk mérni. Van-e rövid távú, vagy esetleg azonnal érzékelhető hatása a Szent Korona szertartásnak? A résztvevők egyes korábbi Szent Korona szertartások kapcsán harangozásról és madárszóról (Budapest), harangjátékról (Magdolna-tó), illetve fényjelenségekről (Pilis) számoltak be. A szakrális terek elmúlt években végzett radiesztéziai felmérése jó alapnak ígérkezett annak eldöntéséhez, hogy a fenti jelenségeken kívül lehet-e a Szent Korona szertartásnak olyan hatása, ami a helyszínen, a szertartás során elvégzett méréssel is igazolható lenne.

  Az épülő templomok felmérése ugyanis egyértelműen bizonyította, hogy az egyházi szertartások a szakrális építmény radiesztéziai módszerekkel mérhető energetikai állapotában azonnali és maradandó hatásokat válthatnak ki. Ezért alappal feltételezhettük azt, hogy amennyiben a Szent Korona szertartás során bekövetkezik valamilyen változás a helyszín energetikájában, abban az esetben ezt a változást képesek leszünk megmérni.

  Pósa Pál András

   

  Pósa Pál András A Szent Korona-szertartás radiesztéziai vonatkozásai

  Szerző: Pósa Pál András
  Cím: A Szent Korona-szertartás radiesztéziai vonatkozásai
  Kategória: Magyar ezotéria

  ISBN szám: 978-615-5809-06-4
  Formátum: B5
  Kötés típusa: Puha kötés
  Terjedelem: 120 színes oldal oldal
  Ár: 2500 Forint

  Megjegyzés:

  A kosárba téve: 0 db